Firenze

Museo del Palazzo vecchio

Pár napja alkalmam volt meglátogatni -és bevallom őszintén, eddig nem is nagyon hallottam róla. Ha múzeum, akkor ugye mindenki az Uffizira, az Akadémiára gondol, pedig ha kisebb léptékben is, azért ez is megér egy látogatást.

A belépő 3 euró, ami igazán barátinak mondható. Természetesen inkább az épület impozáns termeit látogatjuk végig, mint a kifüggesztett festményeket, de azért van egy hímzett selyemkép, meg persze a sok freskó, amelyek egyáltalán nem érdektelenek.

A kiállítás elején van egy vetítés, ahol egy korabeli Firenze-rajz alapján 3D-ben végiglátogathatjuk a várost – ez kimondottan izgalmas utazás.

Nekem nagyon érdekes volt a térkép terem, ahol nagyon jó magyar helyesírással leírt magyar neveket találunk a Germania néven Magyarországot is tartalmazó térképen (Vácot német nevén, de sok ma már jelentéktelen települést viszont magyarul neveznek meg).

A legimpozánsabb a Sala del 500, amire felülről egy mellvéden található oldalfolyosóról nézhetünk le. Ehhez kapcsolódik a művészettörténet egyik nagy talánya: itt kell, hogy legyen Leonardo Battaglia di Anghiari című festménye, amit nagy erőkkel (és lézerrel) keresnek, de egyelőre még nem teljesen világos, hogy valaha felszínre lehet-e majd hozni a ráfestett Vasari kép rombolása nélkül.

A múzeum sok gyerekprogramot ajánl, valamint tematikus vezetéseket, konferenciákat a felnőtteknek. Éppen aktuális a Medici család nőinek története, legközelebb november 26-án (itt található a program).

3 című bejegyzés “Museo del Palazzo vecchio” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A gyerekeknek szòlò tematikus programokat mindenkinek nagyon javaslom, ugyis jònnek a hosszù tèli hètvègèk…fòleg 6-7 èves kortòl felfelè, de kistesò is garantàltan èlvezi…nem tùl dràga, szìnvonalas, az egèsz csalàdnak èrdekes dèlutàni program.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s