Étel - ital

Lasagnevariáció radicchio-val

Mivel karácsony közeledtén irdatlan mennyiségű vacsorán vettünk részt, alkalmam volt eddig ismeretlen dolgokat is megkóstolni.

Pl. egy lasagne-variációt, ami nagyon ízlett. Szerintem érdemes kipróbálni.

Az alap lasagne-eljáráshoz nézzétek meg egy régebbi bejegyzésemet .

A töltelék változik ennél az újabb receptnél (azaz felejtsétek el a pestot), méghozzá radicchiós-besameles-diós kiadásban.

Ehhez egy-két nagyobb radicchio-t (attól függ, ki mennyire szereti) megmosunk, felszeletelünk és egy serpenyőben kis lángon, kis olajon átforgatjuk (amíg összeesik és elveszti a benne levő víz nagy részét, kb 15 perc).

Elkészítjük a besamelt is.

A lasagne rétegzésénél a tésztára besamelt és ezt a radicchiót tesszük, itt-ott megszórva durvára vágott diódarabokkal.

A tetejére szintén ez megy, dió és parmezán sajt.

Reklámok

3 thoughts on “Lasagnevariáció radicchio-val”

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s