Tévé-kultúra

Nehezen változó beidegződések

Le vecchie abitudini sono dure a morire (a régi szokások nehezen tűnnek el) – tartja az olasz, és hogy ez mennyire így van, arra most remek példát kaptunk.

Történt a napokban, hogy egy Firenze környéki település, Calenzano képviselőtestületi ülésén egy képviselőnő, Monica Castro azt az előterjesztést tette, hogy  a testületi tagoknak járó juttatást fordítsák vagy jótékonysági célra, vagy alapfokú iskolák könyvbeszerzésére.

Remek ötlet, jó felvetés, eddig nincs is semmi gond.

Ugyanő egyben egy vasvillát is vitt magával – utalva ezzel a napokban Olaszország-szerte zajló tüntetésekre (amelyeknek a vasvilla vált a jelképévé), és kifejezve a megszorításokkal és az aktuális kormánnyal szembeni negatív érzéseit. Ez is teljesen jogos lépés.  A vasvillát egy idő után eltávolították az ülésről, a biztonsági előírásokra hivatkozva. De ezzel még mindig nem lett vége, a képviselőnő fogta magát és alsóneműre vetkőzött, szintén tiltakozásul.

Na ez az a pont, ahol az ember értetlenül áll. Miért gondolja úgy bárki is, hogy a félmeztelenre vetkőzés megfelelő eszköz bárminek a kifejezésére (kivéve persze ha kimondottan sztiptízbárt reklámoz). Bármiféle politikai tiltakozás kifejezésére. Ja, hogy annyira hozzá vagyunk szokva, hogy egy félmeztelen nővel minden eladható?

Másrészt nem csodálkozom nagyon. Berlusconi pártjában – amelynek ez a hölgy is képviselője – nagy múltja van annak, hogy dekoratív és bizonyos szolgálatra hajlandó nőket ültessenek mindenféle székekbe (erről itt és ittírtam már). Ha ez volt a kritárium a képviselőnő beválasztásakor is, akkor miért ne élne a szokásos eszköztárával, ha valamit ki akar fejezni?

Mondom én, a régi szokások nehezen változnak…

Forrás:

http://affaritaliani.libero.it/politica/in-mutande-contro-la-manovra-protesta281211.html

http://www.nove.firenze.it/vediarticolo.asp?id=b2.01.30.21.55

1 című bejegyzés “Nehezen változó beidegződések” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s