Munkakeresès

Külföldi munka nyelvtudás nélkül

Találtam egy kapcsolódó cikket. Ezt mondogatom én is, de valahogy senki sem akar nekem hinni. Olvassétok hát a többiek véleményét is más országokban…

http://hataratkelo.postr.hu/kulfoldi-munka-nyelvtudas-nelkul

Reklámok

8 című bejegyzés “Külföldi munka nyelvtudás nélkül” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Beleolvastam a kèt, Olaszorszàgròl szòlò tortènetbe: szàz szònak is egy a vège, aki idènymunkàt, ill “akàrmilyen” munkàt keres (vendèglàtò, takarìtàs stb), az elboldogul elèg jòl, akinek kicsit is magasabb elvàràsai vannak (ès ez akàr egy titkàrnòi munkàt is jelent) ès nincsenek tuti kapcsolatai, az jobban teszi, ha èszakabbra veszi az irànyt…

  1. és akinek nincs nyelvtudása, az fogadja el, hogy még takarítani sem fogják felvenni (hiszen hogyan is értené meg azt, hogy: menj a 306-os szobába és cseréld ki az ablak felőli oldalon a 2 párnát keményebbekre, és az 504-esbe meg vigyél még 2 sampont…) – hacsak nincs olyan biztos ismerettség aki vállalja, hogy fordít neked, mindig melletted van, együtt dolgoztok, felkarol, segít, megvéd..
   nálunk pl van egy román takarítónő és a menye. anyós elég jól beszél olaszul, legalábbis ami szállodai környezetben van, azt érti/beszéli; míg a lány csak nagyon keveset beszél/ért. De anyós mindig ott van amikor a housekeeper kiosztja a feladatokat, amikor az igazgatóval kell beszélni, nem engedi el maga mellől még ebédszünetre sem..

   Ha van olyan ismerős akire ennyire lehet támaszkodni, na akkor-van-egy-kb-2%-os esély arra, hogy nyelvtudás nélkül lehet bmilyen munkát találni itt.

 2. na még ide is írok egyet…:)
  szerintem az emberekben él még a nosztalgia azokból az időkből amikor még politikai menekültként tárt karokkal várt minket nyugat, csak egy kis lágert kellett kibírni, bár sem volt olyan rossz, és utána elhelyezték az embereket, munka, lakhatás, stb..állítólag, és nyelvtanulás csak azután jött – persze a nyelvi környezet hatására igen gyorsan megvoltak az alapok. állítólag a ’70-’80-as években így ment..aztán ugye leomlottak a falak, elindultak a népek…és nyugaton már mindenhol kitették a megtelt táblát..!
  csak ahol a páromnak van lakása, egy szép, de elhagyatott helyen, fokozatosan cserélődnek a lakók, és szép lassan minden szomszédunk román lett..!
  még jó, hogy már pl. engem a hatszáz-csiliárdodik külföldit (munkavállalót) már nem várnak olyan szeretettel, még nyelvtudással sem..a régi szép idők elmúltak.
  ezt kéne az új aspiránsoknak számításba venni..

 3. Az ember tényleg óvakodik a közhelyektől, de saját tapasztalat, hogy egyszerűen nyelvtudás nélkül nehéz az elhelyezkedés! Még akkor is, ha sokan az ellenkezőjét állítják. Az igazság az, hogy még a legalapvetőbb, egyedül végezhető munkákhoz is kell egy alapfokú nyelvtudás..

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s