Étel - ital

Crostini stracchino e salsiccia

Egyszerű vacsora-fogás, vagy előétel, ahogy tetszik.

Fogunk 2 nyers kolbászt, és egy adag stracchino-t (2 személyre főételnek, négy személyre előételnek). Ez utóbbi egy eléggé semleges, krémes sajt. Nem krémsajt, annál sűrűbb az állaga. És persze kenyeret szeletelünk.

Begyújtjuk a sütőt, úgy 160 fokra.

Külön egy kis serpenyőben megpirítom a szétmarcangolt kolbászt. Ez azért fontos, mert így hamar készen lesz a crostino a sütőben, és nem mellesleg nem olvad teljesen szét a sajt, ahogy akkor tenné, ha a kolbásznak a sütőben kellene készre sülnie.

Amikor megvan a kolbászpirítás, akkor egy másik edényben összekeverem a sajttal. Lehet sózni, borsozni, attól függően is, milyen íze van a kolbásznak.

Ez mehet a kenyérszeletekre, és az egész be a sütőbe. Nem sok időre, épp csak míg összeolvad. Különben a sajtből nem sok marad.

Ilyen a starcchino, ehhez hasonló állagú sajtot keressetek, ha ilyet nehéz fellelni (pl. Mo-n).

Reklámok

2 thoughts on “Crostini stracchino e salsiccia”

  1. A szadai oviban sokszor volt az uzsonna hasonló: löncshúst összetörtek villával és tejföllel összekeverték, ezt rákenték a kenyérre és ebből lett a melegszendvics. Szerintem ez a legjobb melegszendvics kence 🙂

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s