Mindennapok

“Igenetek igen legyen, nemetek….”

Történt, hogy egy nemzetközi projekt-találkozón az obligát social event vacsora után, hajnali negyed egykor a Santo Spirito előtt találtuk magunkat mi, meg még  10 – különböző nemzetiségű – partner.

Az egyik olasz kollégának az a remek ötlete támadt, hogy nekünk még feltétlen meg kell  innunk egy italt. Ehhez rögtön ki is szemelt egy helyet, amin hatalmas “zárva” tábla volt ugyan, de még mozgolódtak benn a pincérek. Mi – a külföldiekkel együtt azonnal vettük, hogy zárva, és elkezdtünk tanakodni, hol lenne egy következő bár. Az olaszok ellenben magabiztosan benyitottak, és a pincérek nagy kezdeti tiltakozása dacára, röpke öt perces tárgyalás után benyomultak a pulthoz, mondván “csak egy ital lesz”.

A pincérek mogorván közölték, hogy jó, egy ital mehet, de leülni semmiképp nem tudunk.

Mire ez utóbbi mondatot lefordítottam a partnereknek, az olaszok már ültek a legnagyobb asztal körül. Természetesen újabb jó ötperces (a szokásos párhuzamos monológokkal lezavart) alkudozás után a pincérek is beletörődni látszottak, így mi is mindannyian elhelyezkedtünk.

Nem kell mondanom, hogy jó másfél (!) órát maradtunk, és a végén a pincérekkel is remekül elbeszélgettek az olasz kollégák  – mondjuk, én teljesen megértettem a pincéreket, lévén aznap reggel hattól talpon voltam és másnap fél kilencre szintén a meetingen kellett lennem…

A kedvenc német partnereinkkel cinkos mosolyok közben jól megvittattuk, hogy hát igen, ezt próbáltuk volna előadni akár Mo-n, akár Németo-ban…

3 című bejegyzés ““Igenetek igen legyen, nemetek….”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. hozzájuk én is szívesen járok. néhány szép mosoly után mindig csúszik valami plusz a tulajtól… ^^

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s