7 című bejegyzés “A magyarok hìre” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. jaj de szép flmato….

  lehet hogy most nem leszek népszerű, de az utóbbi időkben én is vastagon euró-szkeptikus lettem…..

   1. Magyarországon joboldali kormány van, ezt tudni kell. Vezetőink a történelem kerekét visszafele akarják fordítani, minden törvény a régmúltat hozza vissza. Lassan úgy érzem magam itthon, mint az anyám és nagyanyám az 1900-as évek első felében. A szavazati jog már csak papíron illeti meg a népet a gyakorlatban semmi. Az új Alkotmány megfoszt minden jogtól. Minden csak adható, de nem jár, minden igényelhető, de nem kapsz vagy olyan a feltételrendszer, aminek csak egyesek tudnak megfelelni. Amit lehet, mindent megadóztatnak. Nincs szólásszabadság, nincs testvériség, nincs összetartás csak kapzsiság felsőfokon. Azért nem vándorolnak ki a magyarok tömegesen, mint a többi országokból, mert még mindíg van egy kicsi veszteni valójuk és politikai okokra nem lehet hivatkozni. Csak reménykedni lehet, hogy egy kiegyensúlyozottabb egyéniség lesz a következő választáson kormányfő jelölt és végre ez a nyomás 2014-ben megszűnik. Sokan erre várnak. Orbán Viktor, hogy megszüntette a jogászképzést és megnyirbálta a felsőoktatást, még a lehetőségét is kizárja egy újabb generáció kiemelkedésének, elérve ezzel a politikai értelmiség utánpótlásának megszüntetését. Ha minden értelmiségi eltávozik az országból, akkor tényleg csak ő marad itthon és lehet kakas a saját tyúkudvarában.

 2. “Csak az a kèrdès, h sajàt eròbòl mire lenne kèpes Magyarorszàg…”

  mostmár semmire. csak az a kérdés, hogy mennyire akarjuk még kiárusítani az országot?
  az eu szinte megtiltja, hogy magunknak termeljünk élelmiszert, vagy bármit…..
  Gabi, te tudod a legjobban, hogy ha olaszo. fennmarad, az azért történik, mert OLASZ üzletláncokban vásárolnak csak HAZAI termékeket, jó minőségben ráadásul, és tudatosan…ezt az egyet bírom egyébként kint…ez becsülendő. Így maradhat még fenn valamennyire a gazdaság.

  Ehelyett itt az történik hogy az Eu elvágja a kormány bármely olyan irányú törekvéseit amely az embereket arra ösztönzi, hogy magyar termelőktől, magyar terméket vásároljon, magyar élelmiszerboltokban…ehelyett áramoltatják az eu-s szemetet, mert ugye az az alapelv, hogy forogjon az árú az uniós országok között…így történhet meg, hogy vacak, íztelen belga paradicsomot árulnak az egyébkén angol áruházláncok…stb.

  Kedves Csakegyasokközül!

  ugye nem akarod azt mondani, hogy az előző nyolc évig “regnáló” baloldali kormány nem okozott olyan károkat az országnak amit soha sem heverünk ki…?! konkrétan elsikkasztották az egész országot, a közösségi közlekedés életveszélyes állapota, stb-stb…
  persze a mostani vezetőkben sem bízom, de az arra irányuló törekvéseiket, hogy minél kevésbé gyarmatosítsanak el minket éppenséggel meg tudom érteni…

  1. Sziasztok,
   koszi a hozzaszolasokat, de alapvetoen nem szeretnek a magyar politikai helyzetrol ezen a blogon beszelni, vitatkozni. Annyira megmergezi az otthoniak eletet ez az allando jobb-bal veszekedes, hogy szomoru nezni. Sajnos nagyon nem tetszik, ami ma otthon megy, de ez – es mindaz, ami eddig tortent – sajnos nagyban koszonheto, hogy a “nep” mindent bevesz, es ahelyett, hogy gondolkodna, elhiszi a bugyuta primer joleti igereteket (mikozben visszasullyesztik egy haboru elotti mazas nacional-ideologiai szintre).
   Sokban hasonlit Mo es Oo. e tekintetben is, sajnos.
   De ezzel be is rekesztenem e temat, mert semmikepp nem szeretnem, ha errol itt vitatkoznank.. Vissza az olasz temakhoz…

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s