Étel - ital

Epres tiramisu

Mert tavasz van, eperszezon… egyetek epres tiramisù-t.

Az alapkrém ugyanaz, mint a kávés tiramisu krémje.

Csakhogy, nincsen benne kávé (gyerekek is ehetik 🙂

Fél kiló epret megtisztítunk, felvágunk, lecukrozunk. Amikor levet engedett (kb fél óra), akkor kihalásszuk az eperdarabokat és a szirupba mártogatjuk a babapiskótát.

Ezt rétegezzük az eperrel és a krémmel felváltva.

Valahogy így:

Advertisements

7 thoughts on “Epres tiramisu”

  1. Nem azèrt mondom, de simàn eszik az olasz (meg a fèlolasz) gyerekek a kàvès tiramisut….persze nàlunk otthon annyira ez nem divat (szerencsère)…En szemèly szerint ebben is a hagyomàsnyosat szeretem…Epresen is biztos nagyon fincsi, de valahogy a tiramisu nèv nem illik rà…

  2. Ez fincsinek tunik, ki fogom probalni! Egyebkent van narancsos tiramisu is, ami szinten nagyon finom, konnyu es egyszeru elkesziteni. Ezt a valtozatat mar neha ettermekben/cukraszdakban is lehet kapni.

    1. KOszi, Toszkanaban es Emilia Romagnaban meg sosem lattam etteremben. De jol nez ki, abszolut kipribalasra erdemes 🙂

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s