Étel - ital

Crudaiola

Ismét egyszerű és gyors nyári recept: a crudaiola.

Amíg felforr a tésztafőző-víz és kifő a (rövid) tészta (pl. farfalle, penne…) addig összedobjuk a szószt. Két személyre ez a következő: felvágunk hárommaréknyi apró paradicsomot (félbe, negyedbe, lehetőleg jó édes legyen), meglocsoljuk olívaolajjal, hozzádobunk 2 gerezd nagyobb darabokra vágott fokhagymát, és egy félmarék friss aprított bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, és ha van otthon, akkor még egy félmarék fenyőmaggal is megbolondítjuk.

Amikor ez megvan, a leszűrt (esetleg átöblített) tésztát ráöntjük és összekeverjük. Ha  kicsit száraz lenne, akkor lehet még olívaolajat tenni hozzá.

Tálaláskor parmezánt lehet rá szórni.

Advertisements

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s