Étel - ital

Újabb egyszerű nyári pseudo-saláták

Két pofonegyszerű, de finom étel receptje, amelyek mellesleg ízig-vérig olaszok is.

Tonno, cipolla, fagioli

Ne vessetek meg érte, de ezt a salátát én gyakran konzervekből dobom össze. Ha van időnk, lehet persze otthon előkészíteni a saját hozzávalókat (babot áztatni, főzni, stb).

Veszek tehát egy (jó minőségű – ennyit azért mindenképp szánjunk ré!) olajos tonhalkonzervet és egy babkonzervet. Lecsepegettem, összeöntöm. Majd apróra vágott lilahagymát keverek bele, meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, és  mehet a hűtőbe. Ha cifrázni támad kedvünk, tegyünk bele felszeletelt paradicsomot is. Némi hidegben való érés után tálalható is.

Saját forrásból kipróbáltam ezt az alapreceptet a bab helyett kukoricával is. Sőt, csicseriborsóval az olaszok is keszítik, és állíthatom, mindegyik verziója nagyon finom.

Sokszor, ha nem akarok nyers hagymát beletenni, megdinsztelem kis olajon a felszeletelt hagymát és úgy adom hozzá.

Ha kevésbé hagymásra vágyunk, próbáljuk ki a tonhal-paradicsom-majonéz keveréket. Ismét jó minőségű olajos tonhalat bontok, lecsöpögtetem, felvágott paradicsommal, kis sóval, borssal keverem. Jöhet aztán a majonéz, de figyelem, nem kell benne úsznia az összetevőknek. Elég egy egészen kicsi, és hagyni, hogy a paradicsom levet engedjen. Kis pirított kenyérrel nagyon finom.

 

Reklámok

1 thought on “Újabb egyszerű nyári pseudo-saláták”

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s