Étel - ital

Schiacciata all’uva

Szezonja van, minden ősszel nagy mennyiségben találunk mindenhol belőle, már legalábbis Toszkánában, és leginkább Firenzében.

Nagyon egyszerű édesség, mint sok más Toszkán étel.

Kenyértésztát használunk (igen, cukrozatlanul), amire sötétvörös szőlőszemeket és cukrot szórunk. Én örülnék neki, ha lehetne mag nélküli változatot használni, de a puristák szerint csakis a magos szőlő a megfelelő.

Íme az elkészítése: http://www.youtube.com/watch?v=8rmFDVxFhfg

 

 

Reklámok

1 thought on “Schiacciata all’uva”

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s