Étel - ital

Schiacciata all’uva

Szezonja van, minden ősszel nagy mennyiségben találunk mindenhol belőle, már legalábbis Toszkánában, és leginkább Firenzében.

Nagyon egyszerű édesség, mint sok más Toszkán étel.

Kenyértésztát használunk (igen, cukrozatlanul), amire sötétvörös szőlőszemeket és cukrot szórunk. Én örülnék neki, ha lehetne mag nélküli változatot használni, de a puristák szerint csakis a magos szőlő a megfelelő.

Íme az elkészítése: http://www.youtube.com/watch?v=8rmFDVxFhfg

 

 

1 című bejegyzés “Schiacciata all’uva” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s