Infrastruktúra

Vásároljunk gyorsan, hatékonyan

A fogyasztást könnyítendő, mindenfélét kitalálnak a nagy szupermarket-láncok errefelé. Persze az automatikus kassza már Mo-n is létezik, idént a Tesco-ban láttam, ez tehát már nem újdonság. De van még hová továbblépni.

Az esselunga, a coop pl. olyan szolgáltatást is nyújtanak, amivel jelentősen le lehet rövidíteni az áruházban töltött időt.

Akinek van törzsvásárlói kártyája (vagy valami hasonló hűségkártyája), az regisztrálhat a gyorsvásárló opcióra is. Ez annyit jelent, hogy a bejáratnál elvesz egy kis készüléket, amivel a kosárba tett termékek vonalkódját menet közben leolvassa. Amikor a kasszához ér, akkor csak odaadja a készüléket, a vásárolt dolgok pedig már bent vannak a szatyrokban. Nem utolsósorban így az ember azt is tudja egészen pontosan, mennyit fog költeni, akár korrigálhatja is a listáját, ha soknak tűnik a fizetendő.

Nem kell ecsetelnem, hogy egy nagyobb bevásárláskor (pl. a hétvégi rohamban) mennyi időt nyer az ember, ha nem kell mindent még egyszer kipakolni a kasszánál és utána bepakolni a szatyrokba. Jobban el is lehet osztani a bevásárolt árut, ha menet közben egyesével pakoljuk, nem rohanva a kasszánál. Ráadásul külön kassza van az így vásárlóknak, ahol most még nincsenek tömegek.

Igen, van néha ellenőrzés és szúrópróba szerűen kipakoltatják az ember szatyrait, de ez viszonylag ritkán fordul elő.

Van viszont egy másik opció, amivel rengeteg időt lehet veszteni, de ha van az embernek ideje vele játszani, valamennyit spórolhat vele.

Ez úgy működik az esselungában, hogy  a bejárat előtt elhelyezett totemeknél ki lehet választani 6 leárazott terméket, amit a kártyánkra azonnal fel is regisztrál a szerkentyű.  Igazi idegjáték, mert rengeteg a termék, de csak hatot választhatunk a sok közül minden egyes vásárlási körben. Ugyanakkor bent, a vásárlótérben állandó akciók vannak, és ha nem követkük naponta, hogy azon a héten mi van leárazva, akkor esetleg olyan termékekre kérünk árengedményt, amire amúgy is van, kártyától függetlenül. A kedvezmények viszont nem adhatók össze, tehát ha az egyébként is leárazott termékre pazaroltuk az aktuális 6 lehetőség egyikét, akkor így jártunk.

Bonyolult? Az. Nekem nem is nagyon van ehhez türelmem (valahogy úgy képzelem, hogy htb. anyák és nyugdíjasok tudják ezt a dolgot figyelemmel kísérni. Ráadásul nem lehetolyan sokat spórolni a dolgokon, hogy valóban megérje a belefektetett időt.

5 című bejegyzés “Vásároljunk gyorsan, hatékonyan” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. A Coopban, ahova èn jàrok, màr 3-4 ève mùkòdik a kiskèszùlèkes gyorsvàsàrlòi lehetòsèg: csak ezt hasznàlom, tòbb okbòl is kènyelmes, meggyorsìtja a vàsàrlàst ès az òsszàrat is kontrollàlja az ember. Szerintem a Coop rèszèròl ez egy hihetetlen nagy fogàs hiszen a max bizalommal kezeli a tòrzsvàsàrlòit, hisz mindenki maga ìrja be h mit vesz…ès engem kb 3 èv alatt max tìzszer ellenòriztek.
    Szuleim mindig mondjàk amikor itt vannak, h Magyaro-on ezt a szisztèmàt nem lehetne bevezetni…

    1. Igen, az nekem is tetszik, hogy alapvetoen nem azt feltetelezik rolam, hogy lopni akarok. Szerintem az emberek kb ugyanannyi szazaleka hajlamos a lopasra itt, mint Mo-n. Aki lopni akar, az ugyis el fogja vinni a dolgokat, aki meg nem, vagy fel egy esetleges ellenorzestol (es a megszegyenlitestol), az meg ugysem fogja ellopni. Sem itt, sem Mo-n.

  2. Szerintem a htb. anyukàknak meg plàne nem jon be,legalàbbis,ha gyermekkel egyutt mennek vàsàrolni. A gyorsvàsàrlòi lehetosèg nagyon tetszik,itt persze mèg csak nem is hallottunk ròla (Luino,mintha el lennènk vàgva a kulvilàgtòl),pedig èn coop-hìvo vagyok.

  3. itt a kornyèken 3-4 Esselunga van , ilyen gyorsizè nincs…az Iper Vareseben van gyorskassza:alàteszed te a vonalkòdot, a vègosszeget bancomattal fizeted, egy no egy magas szèkrol nèzi a bènàzàst, odajon segìteni ,ha kell…A diszkontokban meg kasszamèrleg van, berakod a zacsiba, a kassza pultjàn van a bilancia-comodo!!!

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s