Ügyintézés

Kerék update

CERCHIOTegnap panaszkodtam, de estére megoldódott. Ez is olyan jellemző itt, a végletekig megy a “feélreértesek, mindenki jót akar, csak valahogy nem áll össze semmi” történet, aztán egy perc alatt megoldják.

Tegnap a bejegyzés után még durvult a helyzet, ugyanis amikor továbbra sem jött meg a 4. felni, és más gumisokkal is beszéltünk, kiderült, hogy ez a felni egyáltalán nem is jó a kerekekhez. Nem, nem mi vagyunk ilyen bugyuták: az elején a párom telefonon rákérdezett, hogy ez a számú felni egészen biztosan jó-e az adott gumihoz és igent mondtak, többször is. (Ez is mekkora biznisz, mindenhez mindent legyártunk sok variációban, így tuti költeni kell és nagy az esélye a rosszak megvásárlásának 🙂

Hozzáteszem, hogy kiderült közben, hogy a netes felnis pasi jó fej – csak rendezetlenek a munkatársai, a szállító is jó fej – csak karácsonyi hajtás van. A sokszáz telefon közben a párom mindenkivel összehaverkodott, a felnis pasiról kiderült, hogy nagy ismerője a későgót művészetnek(!), erről nyomtak is egy kisebb megbeszélést ügyintézés közben, mivel a párom is elég tájékozott ezügyben…  Szóval minden nagyon pozitív hangnemben zajlott, csak éppen kerekünk nem volt délután négyre. Indulás előtt másfél nappal.

A párom erre fogta magát, elindult  a helyi gumisokhoz és addig ment, míg talált egyet, akinek volt használt gumija, pont a meglévő felnikre (ami egy elég spéci méret, szóval ennek az esélye eredetileg tendált  a nullához…). Az semmi, de hajlandó volt odaadni 200 euróért úgy a négy gumit, hogy karácsony után 100-ért visszaveszi.

A felnis természetesen karácsony után kicseréli a felniket jóra. Szóval estére lett téligumink (most az már említésre sem érdemes, hogy a nagy káoszban a párom zsebrevágta az én autóm kulcsát, emiatt nekem este 8-ig az irodában kellett dekkolnom, őt várva – pakolás és készülődés helyett :))

Annyira jellemző ez a történet az olaszokra… hogy soha semmi nem megy simán, hogy igazándiból mindenki jószandékú, csak nem dolgozik pontosan, nem sikerül másokkal egyeztetve előre menni… szóval ezek a porszemek a gépezetben teszik olyan élhetetlenné az országot, illetve a csodás megoldások – mindig szigorúan az utolsó pillanatban, amikor már az őrület határán áll az ember- teszik olyanná, hogy az ember mégsem tudja teljesen utáni az egészet…

Hát, ezek után és ezzel a zárszóval most már jó készülődést mindenkinek az ünnepekre… 🙂

(ps. és szorítsatok, hogy ne legyen hófúvás, jegeseső, kilométeres sorok hazafelé – ezekből mindenben volt már részünk az elmúlt évek utazásai során…)

(ps. 2. azt elfelejtettem mondani, hogy tegnap estére a 4. felni már úton volt, és mivel az volt a rendelkezés vele kapcsolatban, hogy a gyorsposta cég fi-i lerakatában vesszük fel – amikor még azt hittük két napja, hogy onnan egyenesen megyünk a  gumishoz. Így ma reggel hol kezdtük a napot? Na hol??? Igen, a gyorsposta cég lerakatában. De ez már olyan groteszk, hogy ha valaki mesélné, nem hinném el neki a sztorit. )

Reklámok

3 című bejegyzés “Kerék update” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Hurrá!
    Nagyon jó utat, áldott Karácsonyt, vidám Szilvesztert és….. mit is?
    Ja…
    ….egy kiszámíthatóbb, kicsit könnyebb Új Évet!
    (és mindenkinek azt, amit ezek mellé kíván…)

  2. Na én ennek a mentalitásnak most az előnyét tapasztaltam: valakinek rossz napja volt és sikerült egy olasz ügyfél e-cigi-csomagját elrontani (1 dolog kimaradt, és miután postáztuk, észrevette, h. 1 másik darab helyett más színűt kapott – ezeket áruljuk: http://www.greensmoke.de), és az ügyfél még nem üvöltözik, pedig egészen jól tud angolul 🙂

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s