Ügyintézés

Állampolgárság – 2

A tegnapi bejegyzéshez még két további információ:

– egyrészt a kérvénynek természetesen ára van: 200 euro és a 2 db. marca da bollo (14,62)

– és legalább bruttó 8300 euró/év jövedelemmel kell rendelkezni.

Ezen a honlapon találjátok a dokumentumokat.

Reklámok

7 thoughts on “Állampolgárság – 2”

  1. Ne haragudj a kèrdèsèrt, de mivel eddig mèg nem foglalkoztatott ez a tèma, most elgondolkodtam. Tehàt ha èn fèrjezett vagyok egy olasszal (itt hàzasodtunk) ès nem dolgozom akkor ne is pròbàlkozzak az àllampolgàrsàg megkèrèsèvel?

    1. De, a ferjed jogan megkapod (akar dolgozol, akar nem). Sot, valamivel egyszerubb is (es nem kell 4 evet varnod).

  2. Ha akarod, és megvan a kellő idejű “residenza”-d, akkor miért ne???? Ennek nincs köze a munkához. Szerintem. A munkának a nyugdíjhoz van köze, meg az adóhoz. A szavazáshoz van köze, mert ha nem vagy állampolgár nem dönthetsz, ki vezesse az országot… 🙂

    1. Az allampolgarsagnak annyiban van koze a munkahoz, hogy ha sajat jogon kered (azaz nem azert, mert olasz a ferjed), akkor be kell mutatani az elmult evek adobevallasait (talan van valami minimum is, amit keresned kell).

  3. Bár nem tudom, hogy ez a jövedelem kérdés mennyire fontos, mennyire veszik komolyan.
    Illetve, hogy ha a férjed el tud tartani, és erről nyilatkozik , akkor működik-e a dolog. Elvégre, ha megkapod az állampolgárságot, utána lehetsz akár munkanélküli is….És lehet 5 gyereked, akik mellett nem dolgozhatsz…
    Vagy nem tudom. Meg kell kérdezni.

  4. Szia Szilvi, mivel tényleg érdekel a dolog, hát utána olvastam. Nemcsak a feltételeknek – azon az oldalon, amit Gabi ajánl -, hanem a kérdésekbe is belelapoztam.

    Íme egy, ami egy Ina nevű albán nő írt: (és utána ará adott válasz):

    buongiorno! sono INA cittadina albanese sono da 10 anni residenza,in italia ma non lavoro, il redditto di mio marito è abastanza alto, solo che mio marito non ha 10 anni di residenza in italia come me,, posso fare la richiesta di cittadinanza con il redditto di mio marito ??? mio figlio e io siamo a carico di mio marito ! si puo fare qualcosa? grazie!

    Risposta
    cittamondo scrive:
    31 gennaio 2013 alle 4:14
    Ciao Ina,

    puoi fare domanda di cittadinanza utilizzando anche e solo il reddito di tuo marito.

    Tehát, ha a férjed keresete elég magas, akkor is kérheted az állampolgárságot, ha a férjed nem is olasz…

    1. Ha nincsen olasz ferjed, akkor mindenkeppen be kell mutatani egy adobevallast (ergo jovedelmet igazolni). Mivel hazaspar (csalad) eseten altalaban mindket fel jovedelme szamit, ezert lehetseges, hogy az alban nonek eleg a ferje keresetet bemutatni.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s