Mindennapok

Kormány, pápa

Kormányunk az még nincs, de pápa van. Példás gyorsasággal megválasztották, amit a Szent Péter téren a télies hideg és eső dacára gyülekező tömeg örömmel vett tudomásul.

A pápa idős, és konzervatív – de mondjuk nem is vártam ennél sokkal többet. Legalább a pedofileket nem szereti – ahogy a nőket meg a homoszexuálisokat sem nagyon. Ezért utóbbi okból (az általa nem sokra tartott) Argentína jelenlegi (nő) elnöke – csakúgy, mint Brazília szintén nő elnöke nem is voltak nagyon lelkesek a hír hallatára, földiség ide vagy oda.

Az olasz sajtó talált lelkesednivalót, mégpedig azt, hogy az új pápa szerény, metróval jár és maga végezte eddig a saját dolgait (oh, kinek kellett volna?), valamint hogy olasz származású. Ennek kapcsán érdekes adalék: a mai Argentína lakosságának a fele valamilyen olasz felmenővel rendelkezik, hála a múlt század eleji pármilliós olasz “kitámolygásnak” Amerikába.

Megtudhattuk továbá, hogy a jelenlegi pápa “kevésbé filozófikus / teológus, mint elődje volt. Remek. Nem fog ötezernyolcszázvalahányadikként újabb könyvet írni mondjuk Jézusról. Rendezhetné ehelyett a pedofil es egymást mobbingoló kollégákat, úgy kevésbé filozofikusan.

Reklámok

5 című bejegyzés “Kormány, pápa” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Nekem egyelőre szimpatikus az öreg.
    Ma kidobott egy pedofíliával gyanúsított “kollégát” egy templomból, megfelezte az udvartartását és felszólította a kedves püspököket, hogy ki lehet menni a püspöki palotákból a perifériák felé….

    Aztán meglátjuk.

    Csak annyit, hogy Pécs leváltott püspöke volt, akinek a városban először volt BMW 7-ese. PAX rendszámmal. Hihi.

    Azért csak éjjel használta, akkor száguldozott vele, mert napközben kicsit szégyellte. Sokszor láttam éjszaka, amikor munkából autóztam hazafelé. Muris volt – és nagyon szomorú.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s