Mindennapok

Hát nem beragadt 150 olasz (toszkán) valahol a magyar hóviharban?? 

Mellesleg szóról szóra ez történt Firenzében (Toszkánában 2009 decemberében, grande nevicata néven maradt meg emlékezetünkben, come da copione: autopályán ragadt emberek, egészéjszaka várakozás a segítségre, álló vonatok stb.). Ez ugyan nem vigasz a kintragadt embereknek, de még Olaszország sem tudott érdemben intézkedni egy ilyen extrém esetben.

Reklámok

2 című bejegyzés “Hó” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Ez mondjuk tényleg extrém helyzet volt (meg egy kicsit még mindig az). Épp a dunántúlon vakációzom a gyermekkel. Egyedül jöttem,mert mindig is azt meséltem az olaszoknak,hogy “bezzeg a m.o.-i tömegközlekedés….”.Azaz bátran bevállaltam a gyermek és a cuccok cuccolását is.Tökéletesnek véltem a rendszert pár nappal ezelőttig,hófúvástól (bár ez inkább a tornádó kategóriába tartozott) függetlenül. Ebből következik,hogy a csütörtök reggeli hóvihar ellenére Kaposváron buszra ültünk és rokonlátogatóba indultunk a Balatonra.Mi ez a kis hó a magyar buszoknak (a további furcsaságok közé tartozik,hogy ámokfutó olasz stílusban vezetnek, a nulla látótávolságban). Természetesen beragadtunk a hóba,balesetek úton útfélen,(a mi buszunkba is majdnem belejött egy autó az ellenkező sávból.Volt csúszkálás rendesen),az ötévesem a hóvihar erősségétől úgy berezelt,hogy sírva fakadt nemegyszer.Vízszintesben esett a hó,100 km/órás sebességgel. S miközben róttam a kilómétereket (kettőt),20 kilóval a hátamon (mert a rokonok ajándékoztak ezt-azt,a gyermek az ölemben (,hogy óvjam az arcát a vihartól) megkérdezi: “miért kell vakációznunk?”

    1. Ajajj, hat ezt kifogtad… Ezek olyan helyzetek, hogy sztem nincsen olyan orszag, ahol azonnal meg tudjak oldani a dolgot. Persze itt is minden osszejott: a haromnapos unnep elott rengetegen utaztak (nem egy atlagos nap volt)+ hovihar (nem egyszeru hoeses). Remelem, kihevertetek mar a dolgot…

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s