Étel - ital

Carciofi fritti

Itt a tavasz, egyetek articsókát. Tele vassal és vitaminnal, és még finom is.

carciofi2 carciofi

Tegnap esti gyorsrecept: palacsintatésztában sült articsóka. 

A palacsintatésztához: 1 tojást kikevertem kb. 10 dkg liszttel, sóval és borssal, némi hidegvízzel. Ha lett volna otthon, akkor sörrel higítottam volna, esetleg szénsavas vízzel. De nem volt, ezért csak sima hideg vízzel kevertem tovább addig, amíg egy kicsit sűrű tésztát kaptam.

Azt bevágtam a  mélyhűtőbe arra az időre, amíg az articsókát megtisztítottuk és felszeleteltük, és az olajat odatettem melegedni.

Articsóka tisztítása: a fenti tésztamennyiséghez 4 nagyobb articsókát megtisztítottunk (mert azért nem egyedül viszem el a pálmát).

carciofi puliti Jól le kell tisztítani a külső levelektől, és a maradék kerek articsókasziveket felnyolcadolom. Ilyesmi lesz felvágva. Amikor már forró az olaj, akkor kiveszem a tésztát a mélyhűtőből, beleteszem az articsókadarabokat, és jól összekeverem (nem veszetegem az időt az egyesével megmerítéssel).

Ez mehet aztán a forró olajba, ahol nem túl gyorsan kell kisütni, mert ugye nem főztem meg előre az articsókát, és meg kell puhulnia. Közepes lángon, időnként megforgatva sütöm.

Ha kész, lecsepegtetem, leitatom róla az olajat, és mehet az asztalra.

2 című bejegyzés “Carciofi fritti” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s