Étel - ital

Méhek

Nemrég beszélgettem egy itteni méhésszel az itteni mézről. Két dolgot tudtam meg: egyrészt az olívafák virágjának a porából nem lesz méz (azt nem tudom, miért nem tudják ezt átalakítania  méhek?). Másrészt onnan lehet tudni, hogy egy méz valóban toszkán-e, hogy azért van benne olívapollen (na persze ehhez laboratóriumi vizsgálatok kellenek, de hamisítás esetén meg szokták vizsgálni).

Egyébként nagyon jó a toszkán méz, sok helyen foglalkoznak a készítésével (akár kisebb agriturismo-k is), érdemes venni, ha láttok. Az ára átlagos, a környékünkön termelt bio mézet félkilónként kb. 5 eurós áron veszem.

miele_toscano_toscana

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s