Étel - ital

Bréking

Tegnap este megkóstoltuk az idei év első frissen préselt olaját. Korai még, mert éppen pár napja kezdték a szüretet (Toszkánában még nem is mindenki kezdett neki, állítólag idén az a gond, hogy egyenletlenül érik a bogyó).

A lényeg, hogy olyan ízt, amit a présből frissen kijött (jó minőségű, éppen leszedett bogyóból préselt) olajban érez az ember, az leírhatatlan. Állaga mint a gépolaj, színe sűrű zöld, íze pedig intenzív, olívásan keserű. És ez aztán el is tűnik belőle, ezért van az, hogy ugyanez az olaj a palackban már egészen más lesz színben és ízben is- pedig tényleg  nem tesznek vele semmi egyebet.

Tavaly írtam a szüretről itt. 

Most pedig ideteszem a tegnap este lámpafénynél készített instant fotókat – a hétvégén a második préselésnáél talán lesznek jobbak is.

Reklámok

3 című bejegyzés “Bréking” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Hallottátok, hogy Pugliaban terjed valami fabetegség, ami elpusztítja az olíva ültetvényeket? És nincs ellene gyógyír? (Esetleg az égetés…)

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s