Étel - ital

Rucolás, lazacos tészta

20140224_201145Újabb könnyű és gyors vacsora. Tényleg 20 perc alatt megvan, és még egészséges is. Először is felteszem a tésztafőző vizet forrni.

Aztán veszek egy fél hagymát. Én mostanában fehér hagymát használok, vagy persze a szokásos salottát, mindkettő könnyebben emészthető, mint a vöröshagyma. De persze tökéletesen működik a recept vöröshagymával is. Vékony csíkokra szelem a hagymát, és kis (olíva)olajon megdinsztelem. Hozzádobok kb. 4 maréknyi apróra vágott rucolát (amit valamiért rukkolának magyarítanak, vajon honnan jön a mássalhangzókettőzés?).

Ha van kéznél fehérbor, akkor egy löttyintésnyit hozzáöntök és elpárologtatom. Egy negyed pohárnyi vízzel is felöntöm, mert a zöldségnek meg kell főnie. Felvágok kb. 10 dkg füstölt lazacot apró darabokra, majd hozzáadom a zöldséghez. Ezt lefedve, kis lángon összefőzöm. Só általában nem is kell hozzá, mert a lazac elég sós, de mindenképp kóstolni kell útközben, és esetleg pótolni a sót. Kis bors mehet rá.

Közben kifőzöm a  tésztát – én rövid tésztát szeretek ehhez, pl. farfalle-t.

A zöldséges halas rátétet időnként meg kell kevergetni, és figyelni, hogy maradjon alatta némi nedvesség, ne száradjon ki. Nem kell, hogy ússzon a lében, éppen csak legyen alatta. Ha elpárologna, akkor a tésztafőző vízből lehet apránként pótolni. A végén, mielőtt lezárom a lángot, belekeverek egy kanálnyi vajat is.

A lefőtt tésztát erre dobom rá, összekeverem, és már kész is.

A rátét így néz ki a tészta érkezése előtt:

20140224_195549  Jó étvágyat!

Advertisements

6 thoughts on “Rucolás, lazacos tészta”

  1. Azon gondolkodtam, hogy ez a lazacos rucola jó lehet lasagna tésztában sok besamel mártással… És ma találtam is egy ilyan receptet, teljesen véletlenül.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s