Firenze

Mercato San Lorenzo

Nemrégiben még eggyel bővült a firenzei üldögélős, kajálós helyek száma. A San Lorenzo piac (hasonló a budapesti Nagycsarnokhoz) felső szintjét (első emeletét) alakították át olyan térré, ahol önkiszolgáló módon ételt és italt lehet beszerezni, majd letelepedni a tér közepén található asztalokhoz.

A választék nagy, az árak nem feltétlen alacsonyak:  van pizza (margherita 8 euró), pasta (5,50-10 euróig), sajttálak (8-10 euró), felvágott tálak (10 euró), frittura di pesce (7,50 euró, az egyik legjobb ár-érték arány), vega egytálételek (7-8 euró, a zuppa 5-6 euró). Van továbbá hús, fiorentina steak, lampredotto (tipikus firenzei pacal, szendvicsben) és sima paninok is. Lehet egy pohár bort kóstolni (3-5 euró), vagy csak kávézni (1 euró) egy süti (3-4 euró) vagy fagyi mellett.   Mivel nincsen coperto, azaz kiszolgálási díj, tulajdonképpen versenyképes az egyéb hasonló helyekkel.

Az ételen kívül van fiorentina (focicsapat)-bolt, könyvesbolt, bank, főzőiskola és Eataly is (helyi, kézműves termékeket áruló üzletlánc). Ez utóbbit én nem nagyon kedvelem, mert ugyan jó dolgokat árul, de drágán. Bár az is igaz, hogy az egyszeri turista, aki két napot tölt el a városban, nehezen tud szupermarketekben a termékek után járni.

Hétvégén és nagyobb városi események napján lépni sem lehet a tömegtől, de egyébként nagyon kellemes a tér.

Nyitvatartás: éjfélig.

Blog itt található.

 

 

1 című bejegyzés “Mercato San Lorenzo” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s