Mindennapok

Az olasz férfi meg a divat

Ha az ember két órát eltölt egy olasz városban, az a megmásíthatatlan véleménye támad, hogy az olasz és a magyar férfiakat legalábbis egy galaxis választja el öltözködésileg. És jönnek az itt nyaraló magyar ismerősük kérdései: de az olasz férfiak miért járnak hosszúnadrágban nyáron is? Nem gáz a rózsaszín ing? Minek az a sok gyűrű a pasikon?

Vigasztalódom, a fiatalabb magyar srácok azért közeledőben ehhez a világhoz 🙂

És persze lehet ám lesni az olaszoktól…. íme pár részlet, ami jót tesz majd a magyaroknak is.

Kezdjük a hétköznapi viselettel, vagy olyan munkába járós öltözékkel, ami inkább informális, mint elegáns.

Igen, a nadrág hosszú, nyáron is, melegben is. Csak a nagyon fiatal, rap-kedvelő, strandoló vagy épp sportoló férfiakon látsz bermudát. Nem kúl a városban napközben a rövidnadrág. Pláne nem zoknival és szandival…

Jó a formális és kevésbé formális keverése, azaz pl. farmer+jól szabott zakó, vagy lazább öltöny polóval.

Idén nagyon megy a kicsit boka felé felhajtott szűk nadrág, amihez persze jó cipő dukál. Egyébként is a cipő fontos, és itt is érvényes, hogy a szuper edzőcipőt simán keverik az öltönnyel, vagy farmer+zakóval.

Ezek az olasz cipőstílusok:

Ez meg a németes lábbeli, kerülendő 🙂

nemet cipo

Kiegészítők roulez, jöhet a sál, szép órák, gyűrűk, (sok) karkötő.

ACCESSORI UOMINI

Átvezetés az elegánsabb ruhák felé, de ez az alapvetés igaz addig is: rövidujjú ing nem létezik. Azaz létezik, de minek? 🙂 Ha nagyon meleged van, vegyél fel pólót vagy hajtsd fel az ing ujját.

A pólók, azaz a galléros polók is nagy szerepet játszanak a nyári (és hosszabb ujjú kiadásban a téli) viseletben is, Figyelem, a gallér felhajtása 15 éve volt divat, ma már inkább hanyagoljuk (a divatbloggerek és fórumok visszhangoznak a “micsoda szörnyű a felhajtott gallér” típusú bejegyzésektől. Ami jól nézett ki sokéve egy nyáron, ma már inkább nevetséges). Azt egyébként itt sem mindenki tudja, de eredetileg a felhajtott gallért azért hordták, hogy védjen a leégéstől, sőt egyes vélemények szerint eredetileg a jobboldali szavazók hordták (ezt nem tudom ellenőrizni, lehet, hogy tévképzet).

polo_cotone_sea-island_azzurro_manica_corta_fronte_1

Akár poló, akár laza ing, akár nadrág, ne lefegjen, ne legyen két mérettel nagyobb, mint te vagy. Évek óta a testhezálló viselet megy. És használj színeket, lehet az rózsaszín, zöld, akár sárga is.

A minőség pedig fontos, legyen inkább egy jó pár cipőd, meg pár jó minőségű (ezek igen drágák is) pólód vagy inged, mint sok-sok formáját vesztett T-shirt.

A fentiek nagyjából érvényesek az elegáns viseletre is. Testhezálló ing és öltöny, szép színekben és anyagokban.

Ne gombold ki hasig az inget (hacsak nem alig képzett nápolyi illetőségű “szépfiú” vagy :)), ne vegyél elképzelhetetlen mintájú és színű nyakkendőt, és a bokazoknit is felejtsd el. Ha elegáns akarsz lenni, térdzokni (senki nem szereti a szőrös vádlit nézni, amikor leülsz).

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

2 című bejegyzés “Az olasz férfi meg a divat” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s