Tegnap észrevettem, hogy összegyűlt jó sok ételes kép az elmúlt időszakból…. kiteszem Nektek, ha elviselitek a rossz fényképminőséget, a kevés fényt, meg a művészi véna teljes hiányát :))
Viszont a képre kattinva megtaláljátok, hogy miből van az adott étel.
Ha más nem, ötleteket ad a hétvégére…
Terítés:
Téli esti hangulat
Pöttyös 🙂 vacsora témája a rozmaring volt
Előételek:
A frissen préselt olaj, hmmmm
Ezt kivételesen nem én csináltam: birsalmasajt és pecorino, borral
Napraforgó, paradicsomszósszal és bacon-nel töltve
Égetett tészta, sósan – parmezán van a tésztában
Téli előétel: lenmagos sós rudak, csemegeuborka. Csicseriborsókrém, ehhez: fekete színű sárgarépa, olívabogyó, radicchiodarabok, édesköményszeletek. A sarokban a fehér mozzarellacsomók.
Első fogások:
Paradicsommártásos fusilli
Bacon-ös, kelkáposztás farfalle
Rucola-s, füstölt lazacos farfalle
Paradicsomos (darabos paradicsom), olívás spagetti
Ez pedig a sima paradicsomos tésztára bónuszként rápakolt stracciatella, imádom
Második fogások – önállóan is megálló ételek:
Saláta főtt krumplival és tojással, sült bacon-nel, pirított kenyérszeletekkel
Ez a franciás énem: hachis parmentier. Alul darált húsból pörköltszerűen főzött ragu (de a pirospaprika helyett paradicsom van benne) – jól el kell főzni a levét, és végül prézlivel sűríteni. Felül krumplipüré és az egészen parmezán. Jól átsütve
Kár, hogy sötét a kép, mert ez egy citromos – rozmaringos – zsályás olajban pácolt, parmezánkéreg alatt sült karaj
A parmigiana di melanzane light kis adagokban készítve: grillezett padlizsánszeletek, mortadella, mozzarella és paradicsomszósz
Második fázis 🙂
Sütés előtt
Köret, de én magában is szívesen eszem: párolt szármángold és grillezett radicchio
Desszertek (ez lesz a leghosszabb szekció, a tortákat a szomszédok megrendelésére is készítem :)):
Kezdjük a laza krémmel: túró (lidl-ben formaggio fresco néven fut), méz és ananász összeturmixolva, babapiskótára öntve
Emlékeztek a kókuszos tekercsre? (nem a barnára 🙂
Nyáron megőrülök érte: sárgabarackos pite, sütés előtt
És sütés után 🙂
Almás pite, szeretem tortaformában
Ez itt kérem egy xilittel készült túrós, csokis piskóta, ahol a két réteg között még baracklekvár is lappang
Kétemeletes (nem látszik) doboskrémes torta, 40 főre. A második emelet a focipálya – amit rosszul rajzoltam fel, de erre nem sokan jöttek rá
A 40 főhöz kellett kiegészítés is, sima vaníliakrémes pite, a maradék csokikrémből készült csomókkal
Na, mi lesz ebből???
Charlotte!
Nagyon büszke voltam rá 🙂
Belülről is jól nézett ki, és ízre is isteni lett
Itt az alap nem látszik, pedig durva étcsokis brownie volt. Ezen préselt és szűrt eperpürével kikevert mascarpone volt a krém
A karácsonyi buche (circonflexe-el), a piskótában passiógyúmölcslekvár volt, a krém meg a doboskrém
Csak úgy a végére, mert elég sötét lett a kép: karácsonyi aprósütemény.
Az is kiderült eddigre, hogy főzni ugye tudok, fényképezni meg nem… 🙂
Na ezek után, igyunk egy kávét:

Az Étel-ital kategóriában sok receptet találtok.
Tetszett a bejegyzés?
Tetszik Betöltés...
Kapcsolódó bejegyzések
Közzétéve: olaszorszagbajottem
a hungarian living in Italy
olaszorszagbajottem összes bejegyzéseinek megtekintése