Infrastruktúra

Appia – nőknek

Nőnapra időzítették az első kimondottan nőknek szóló Róma városhasználati alkalmazás, az Appia bemutatását.

A név nem túl jó ómen, Appia Annia Regilla-t, nyolc hónapos terhesen gyilkoltatta meg a férje, Herodes Atticus, i.sz. 160-ban, akit Marcus Aurelius még fel is mentetett. A világ etekintetben nem sokat ment elébb, hetente hal meg egy nő volt/jelenlegi férje/társa kezétől, de most beszéljünk inkább az alkalmazásról. 

5 témába sorolva gyűjti össze a római szolgáltatásokat és szolgáltatókat, amelyek a nőknek hasznosak lehetnek. A témák: egészség (salute) – munka (lavoro) – család (famiglia) – szabadidő (tempo libero)  – nők elleni erőszak megelőzése (prevenzione e contrasto della violenza di genere).

Az 1500 szolgáltató (amely szám a készítők reményei szerint növekedni fog) között megtalálhatók azok a női információs- és segélyközpontok, alapítványok, szolgáltatások, amelyek segíthetik a nőket életük problémás pillanataiban is: az abortusztól az otthonszülésig, az oltásoktól a fogamzásgátlásig, az étkezési és függőségi problémáktól a szülés utáni depresszióig és a menopauzáig, a szoptatástól a csontritkulásig.

Cikk itt. 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s