Mindennapok

Kulturális különbségek

Az úgy volt, hogy a sporttársaim kérték tőlem a gulyás receptjét (nyilván ez az egyetlen, ami az országomról egyáltalán eszükbe jut :)) Leírtam nekik. Szokás szerint mélységesen megdöbbentek azon, hogy egyes nagyon egzotikus országokban (mint MO) a petrezselyemnek a GYÖKERÉT is felhasználják.

Megdöbbentek. Kérdezgettek.

Némelyek, akiknek kertje is van -benne petrezselyemmel -, egyenesen arra jutottak, hogy hoznak nekem belőle. Igen nemes gesztus.

Hoztak is.

Ezt:

20160512_201330

A kedvességüket igazán nem viszonozhatom azzal, hogy elmagyarázom, nem egészen ilyen formátumú fehérrépát használunk.. 🙂

Reklámok

6 thoughts on “Kulturális különbségek”

  1. Franciaországban is Elzászt kivéve teljesen ismeretlen a gyökérpetrezselyem (persil tubéreux). Csak a paszternák kapható, úgy néz ki, mint egy kövér fehérrépa, de túlságosan édeskés, teljesen más a karaktere.

    1. itt ezeket a gyökeres zöldségeket nem nagyon ismerik (sem a sörretket, sem a gumós zellert, sem ezt). De nagyon jól állnak földfeletti zöldségekből 🙂

  2. Hahahaa!
    Egy kertész barátom szerint itt Oo-ban is lehet kapni gyökér petrezselyem magot. Nekem nem sikerült találnom, illetve csak a neten…
    Az otthonról kapott mag viszont, mintha tudná, hogy nem magyar földben van, nem kelt ki… 🙂

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s