Mindennapok

Olimpia NO

Risultati immagini per raggi olimpiadi

Néhány napja Róma város polgármestere, Virginia Raggi bejelentette, hogy Róma nem támogatja a 2024-es olimpiai játékok megrendezésének kérelmét.

Most megspórolnám az aznapi események részletezését (hogy ment az Olimpiai bizottság vele tárgyalni, amit ő elkerült stb stb), inkább nézzük, hogy  miért nem vállalja a jelenlegi polgármester a rendezést.

“No ai Giochi del mattone”, azaz “nemet mondunk a betonjátékokra”. Róma a mai napig fizeti az 1960-ban ott megrendezett olimpia költségeit. A polgármester nem szeretné, ha az olimpiarendezési jog birtokában ismét mindenhova ész nélkül építkeznének. Minden rendező város minden szépet és jót összeír a rendezésről és a játékokról, aztán ahogy vége a versenyeknek, a városok ott találják magukat a kihasználhatatlan intézményekkel, amelyeket fenntartani is rengeteg pénzbe kerül. Tanulmányok sora igazolja, hogy minden rendező város többet veszít a rendezéssel kapcsolatos problémákkal, mint amennyit az ideiglenesen létrejövő munkahelyekkel nyer.

A polgármester nem most alakította ki a véleményét, ezzel kampányolt, és azóta is ezt mondta. De mivel politikusoktól nem ehhez szoktunk, mindenki meglepődött (?), hogy amit mond, azt meg is teszi. Reméljük, a többi témával is így jár majd el…

Info olaszul, és magyarul.

Reklámok

4 című bejegyzés “Olimpia NO” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Abszolùt egyetèrtek. Az olimpia màr règen egyenlo a korrupciòval ès a ràfizetèssel.. egyszeruen semmi logika nincs abban, hogy mindig ùj helyen rendezzèk.. Mièrt nem lehet 1 helyet kijelolni (mint az òkori gorogoknèl a kezdet kezdetèn) ès mindig ott tartati? Igy nem maradnànak kihasznàlatlanul az èpìtmènyek. Tudom, ebben nincs uzlet, nincsenek ellophatò milliàrdok. Szomorù.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s