Étel - ital, Mindennapok

Padlizsános tésztacsiga

A múltkor már leírtam a készítését, most vannak hozzá saját képek is, legalábbis a padlizsános változathoz.

Bacon-ös, padlizsános pizzatésztatekercs:

Itt is sokszor elkészítem a zöldséget egy nappal előtte.

Padlizsán: megpucolom, egészen kis kockákra vágom, és egy kis olajon, kevés vízzel (2-3 kanál) és két gerezd fohagymával lefedve megdinsztelem. A leve főjjön el, de ne száradjon ki. Ha megvan, a fokhagymát kidobom belőle.

A kelttészta: két főre 20 dkg DURUMlisztet használok. Sokat kísérleteztem mindenféle lisztekkel, de végülis a nyerő a durumliszt, pizzának is, és minden egyéb sós kelt tésztának.

Ezt használom (vagy ha nem ezt, akkor is altamurai durumlisztet lehetőleg)  _ Magyarországon nem tudom, mi kapható, de kiindulásnak maradjunk a durumlisztnél mindenképp:

Risultati immagini per farina grano duro martimucci

2 dkg élesztőt kissé cukros melegvízben felfuttatok.

A lisztbe sót, borsot teszek és kb. két kanál olívaolajat. Az élesztő is mehet bele, majd összedolgozom. Legyen puha, de már ne ragadjon a kézhez. Pihentetni minimum egy órát kell, ha többet sikerül, még jobb.

Ha megkelt, akkor  begyújtom a sütőt 180 fokra (légkeverésessel, sima gázon lehet 200 is). Kinyújtom vékonyra  a tésztát (2 mm legfeljebb). Erre ráfektetek vékonyra szelt füstölt főtt bacon szeleteket. És jöhet rá a zöldség, szépen szétosztva.

Feltekerem (mint a beiglit), és szeletelem (mint a kakaóscsigát). A szeleteket lefektetem egy nagy tepsire, egymástól 1-2 cm-t hagyva. Így hagyom még kelni 10 percet (a melegedő sütő felett).

Kb. fél óra alatt sül meg. Legyen neki egy kis színe… Isteni finom, kívül ropogós, belül meg ott a puha zöldség. (Sajt nem kell bele, nem keverek annyi ízt.)

Salátával főételnek is elmegy, nálunk biztosan.

És íme a fotódokumentáció:

20161210_194206
A padlizsán
20161210_194028
A tészta – már kinyújtva
20161210_194211
Rá a bacon, vagy mint itt, a speck
20161210_194351
Erre jön a padlizsán – itt beugrott egy kis paradicsomszósz, de szinte jobb nélküle
20161210_194442
Feltekerjük
20161210_194820
Szeleteljük és tepsire fektetjük
20161210_194823
Ilyen csinosan
20161210_201420
Kész!
Reklámok

1 című bejegyzés “Padlizsános tésztacsiga” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s