Étel - ital

Limoncello házilag

Hogy jól kezdődjön az év…

Risultati immagini per limoncello ricetta

Tudnivalók: csakis bio citromot használjatok, így nem kerül mindenféle kemikália az italba.

A legjobb sorrentoi citromot használni (ez nagyobb és lédúsabb, mint a normál citromok), de ha nem sikerül ilyet beszerezni, akkor is a nagyobb, vastagabb héjú citromot keressétek.

Sem készítés közben, sem utána nem javasolt napfénynek / világosságnak kitenni a citromokat és az italt. Tartsátok szekrényben, sötét kamrában. És sose adjatok hozzá citromlevet.

Hozzávalók: 

  • 10 bio citrom – ebből 30 dk citromhéjat lehet készíteni
  • 1 l tiszta alkohol (gyógyszertárban keressétek)
  • 80 dkg cukor
  • 1,2 l víz

Elkészítés

Mossátok meg a citromot, szárítsátok meg és (krumplipucolóval) vékonyan hámozzátok meg.  Fontos, hogy a héj alatti fehér részből minél kevesebb maradjon a héjon (attól keserű lesz).

Vágjátok vékonyra a sárga héjat és öntsétek fel az alkohollal. Zárjátok le, majd 3 napra tegyétek sütét helyre. Naponta legalább egyszer rázzátok fel. 3 nap múltán szűrjétek le az alkoholt.

Készítsetek egy cukorszirupot: a vízben főzzétek fel a cukrot. Ha elolvadt a cukor, el lehet zárni a gázt. Kicsit hűtsétek ki, majd keverjétek hozzá az alkoholhoz.

Tiszta üvegekbe töltve sötét helyen 30-40  pihentessétek.

Advertisements

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s