Infrastruktúra

Pisa reptér – közlekedés

Mivel sokan utaztok ryanair-rel Pisa-ba/-ból, fontos lehet az alábbi információ.

Risultati immagini per pisa mover

2017. március 18-tól működik a Pisa  Mover-nek nevezett vezető nélküli vonat, amely a reptér és Pisa vonatállomás között közlekedik oda-vissza reggel 6.00 és este 24.00 között 10 percenkénti indulással. Az út maga 8 percig tart.

Jegyárak: 

 • € 2,70 egy útra (Stazione FS-Pisa Centro/Aeroporto Galilei vagy vissza)
 • € 2,50 oda-vissza San Giusto-Aurelia megállóig /- tól (ahol a hosszútávú parkolók vannak)   – ugyanez € 1,20 vasárnap és ünnepnap
 • Más vonatjeggyel együtt lehet kiegészítő jegyet venni erre is az állomásokon.

Csak infóként mondom, hogy Firenze – Pisa között 8,10 egy útra a jegy. Ehhez jön a kiegészítő a Pisa Mover-re.

Azért is fontos információ, mert az utóbbi időben kritikán aluli lett a Firenze-Pisa közötti autóbuszos összeköttetés. 

Régebben két busztársaság versenyzett az utasokért, mostanra csak a ryanair által működtetett Autostradale maradt. Így ez utóbbi emelt a jegyárain: ha nem elővételben online veszi az ember, oda-vissza 20 euró a jegy (online 13,50).

Idéntől pedig még a neten sem lehet pontos járatra foglalni helyet, csak egy adott napra. Ez azt jelenti, hogy az ember odamegy indulás előtt a buszhoz, és simán lehet hogy nem fér fel rá – bár van jegye. Esetleg közelharcot kell vívnia, hogy ő még felférjen. Ha nagyon sokan maradnak le egy adott buszról, akkor (előre tervezetlenül) indítanak más buszokat, de ez sokszor csak annyit jelent, hogy a későbbi járatot indítják előbb. Azt ne kérdezzétek, mi van azokkal, akik a későbbihez mennek ki, de már csak a hűlt helyét találják.

Márciusban utaztam az autostradale-val, és mindkét esetben nagyobb csoportok vették igénybe előre váltott jegyekkel, amivel őket engedték fel először, attól függetlenül, hogy az egyedül utazónak is volt a kezében jegy.  És a szezon még csak most kezdődik….

Ha nem repülőhöz megy, akkor még csak-csak elfogadja az ember, ha későbbi buszra fér fel, legfeljebb bosszankodik. De ha repülőgépre szeretnél felszállni, akár le is maradhatsz róla egy ilyen buszprobléma miatt. Úgyhogy én most egy ideig inkább vonatozni fogok…

 

Reklámok

4 című bejegyzés “Pisa reptér – közlekedés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ez nagyon hasznos infó, köszi. Nem is tudtam, hogy a Terravision már nem közlekedik Firenze és Pisa között (karácsony előtt még üzemelt, más kérdés, hogy olyan idétlen időpontokban, hogy inkább vonattal mentünk). Én különben is általában a vonatot választottam, ha induló járathoz mentem Pisába (a magasabb ár és az átszállás ellenére), valahogy megbízhatóbbnak éreztem. Egyébként úgy vettem észre, egy ideje a Ryanair is felemelte a pisai járatok árait… a héten utazom haza, és inkább WizzAirrel repülök Bolognából, mert vonatjeggyel és feladott poggyásszal is olcsóbban jön ki, mint Pisából vonatjegy és feladott poggyász nélkül. De olyan is volt, hogy Madridból megérte Iberiával Firenzébe jönnöm (ami ugye közvetlen), mint Ryanairrel Pisába.

  1. Állítólag a terravision vezetőjét letartóztatták sikkasztás miatt. Így van-e vagy sem, nincs több buszuk.
   Igen, az autostradale meglehetősen erősen megnyomta az árakat (így vetélytárs nélkül): volt idő, amikor oda-vissza 10 eurót kért, most pont a dupláját.
   Egyébként én is inkább Firenzéből repülök, ha van rá lehetőség. Pont Bp-re sajnos nincsen.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s