Étel - ital

Frittata di spaghetti

A gyerekek nagy kedvence a maradékok elmés felhasználásával alkotott “spagettitorta”.

Egyszerűen elkészíthető, akár előre is. Sőt, hidegen is fogyasztható.

4 főre 30 dkg (durum) spagettiti kifőzünk sós vízben, majd leszűrjük és egy pillanatra félretesszük.

5 tojást és két kanálnyi reszelt vagy apróra kockázott (füstölt) sajtot (pl. scamorza) sóval, borssal és ízlés szerint 5-6 dkg apróra vágott bacon szalonnával kikeverünk. Adjunk hozzá 1 dl tejet is.

Frittata di spaghetti

Egy nagyobb teflonserpenyőbe öntsünk egy kis olajat, majd tegyük bele a tésztát. 3-4 percig keverés nélkül melegítsük át, pirítsuk az alját. Majd a tojásos keveréket lehetőleg egyenletesen elosztva öntsük rá. Kislángon 15-20 percig süssük (attól függ mekkora lángot használ az ember, de mindenképpen érdemes nézni, hogy ne égjen oda, csak szépen piruljon.  Amikor az alja már megpirult és eléggé átsült, akkor egy tányér segítségével megfordítjuk (tányért teszünk rá, erre átfordítjuk a  “tortát”, majd még nem sült oldalával lefelé visszacsúsztatjuk a serpenyábe). Még 5 percig pirítjuk ezt az oldalt is, és készen is van.

 

Szólj hozzá!