Mindennapok

Jelentés a vörös zónából – 4

Ilyen nem tervezett vészhelyzetben egészen váratlan helyeken feslik fel a társadalom szövete.

Börtön és foci. Az elmúlt napok főszereplői.

A vírus terjedését megakadályozandó, a hétvégén felfüggesztették a látogatásokat és a jó viseletért kiadott eltávozásokat az ország minden börtönében. Ebből egy, az egész országon végigsöprő  börtönlázadás-sorozat lett, amely Modenában hét halálos áldozatot követelt. Ugyanis a lázadók kihasználva a káoszt, metadont és egyéb gyógyszereket szereztek, ami miatt túladagolásban meghalt hét ember. EHhez hasonó történt Rietiben is, szintén túladagolás miatti halálozásokkal.

Foggiaban viszont 34 rab elszökött, miközben kb. 250-en lázadtak. Még az éjjel elfogtak 11-et. Melfiben a rabok túszul ejtettek öt börtönőrt és öt egészségügyist. 10 órás tárgyalás után engedték el őket.

Ennél kisebb jelentősségű lázadás vagy zavargás volt több helyen is.

És a focival is gondok vannak. Először zárt ajtók mögött játszották a meccseket. Majd a múlt héten a vörös zónában fel is függesztették a játékot. Most már az egész országban áll a sportélet, így fontos emberek fontoskodó arccal hosszú interjúkat adnak arról, hogy lehet, hogy az egész évadot érvénytelenítik, és az micsoda károkkal jár. Ez nyilván így is van a milliárdokkal játszó fociéletben, ugyanakkor azért felmerül az egyszeri nézőben, mikor ezeket a tévés interjúkat látja, hogy most tényleg ez a legnagyobb bajunk?

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s