Országjárás

Volterra

Volterra egy apró város (11 000 lakos),  hogy mégis megéri benézni, azt azonnal megértitek, ha arra jártok.

arrivoavolterra

Pisa és Siena között található légvonalban, egy dombtetőn helyezkedik el. Egy balze-nak nevezett “homokkő-fjord”-szerű képződmény tetején – ez már önmagában csodálatos. A táj nagyon szép, elszórtan rengeteg vendégfogadó helyet találunk, gyalog és autóval is nagyon érdekes kirándulásokat lehet tervezni. Én személy szerint azt mondanám, hogy ez a tájék és Chianti az, amit általában Toszkánához kapcsolunk és amit a képeken Toszkánából látunk.

balze

A város az alabástromfeldolgozásról nevezetes, és nem kevésbé arról, hogy etruszk városként nagyon mágikus hangulata van. Az etruszk korból maradt meg a Porta all’Arco és a Porta Diana és a városfal egy része, az akropolisz két templommal és néhány ciszterna.

A város nagy része persze azért középkori: a katedrális, a Medici erőd, valamint a Palazzo dei Priori a 13. századból való.

Ugyan a turisták szeretik Volterra-t, de azért ez egy nyugis kisváros, ahol az ember jó éttermeket és nem kevésbé jó borokat talál és ahol le lehet ülni  egy kávéra felár nélkül.


1 című bejegyzés “Volterra” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Szólj hozzá!