Info turistáknak

Végre megérkezett a nyár, ez abból is kiderül, hogy mostanában sokan keresnek haszonos információt olaszországi útjuk megszervezéséhez. Arra gondoltam, hogy összeszedem azokat a bejegyzéseket, amelyek segíthetnek.

Mindenekelőtt: Egy nap Firenzében (ha nem tudsz tovább maradni).

Az út megtervezéséhez:

Az élelmiszerárakról, és -fajtákról itt írtam. 

Ne feledjétek, hogy ha beültök egy étterembe, akkor lesz felszolgálási díj (1-2,5 euró / fő általában), ellenben nem kell borravalót adni. 

A kávé állva olcsó (1-1,10 euró), ha leültök, akkor jóval drágább lehet, főleg turisták által felkapott helyeken.

A szolgáltatásokkal kapcsolatban ezt a bejegyzést találod.

További apró hasznos információkat találsz itt.

A tengerről írtam néhányszor, erre keressétek általában, itt pedig a toszkán és adriai partokról.

Ha Firenzébe, vagy környékére készültök utazni, akkor a Firenze kategóriát böngésszétek (ld. a kezdőlapon balra, a kategóriáknál :).

A Turizmus Olaszország kulcsszó alatt már sok bejegyzést találsz, ide kattints.

Es végül: ha nemcsak Toszkána érdekel, böngészd az Országjárás rovatot (szintén a kezdőlapon a kategóriáknál, balra :).

______________________________________________________________________________________

Szállás Milánóban

Kiadó szoba (központi, kényelmes) rövid időre, vagy egyetemista lánynak, aki Erasmussal jön Milanóba.   jutka.cs@libero.it és a honlap: http://www.jutkacsakanyi.com/

________________________________________________________________________________________

Toszkán szállások

1) Tengerparti bed and breakfast: www.bianchibedandbreakfast.it (szólhatsz nekem, ismerem a tulajt).

foto_home

2) Viki oldalán sokféle típusú (agriturismo, B and B, magánlakások) szállásokat találsz,  Toszkána minden részéről (tengerpart, városok, vidék). Ráadásul magyar nyelven segíti a foglalást.

________________________________________________________________________________________

Villáminfók Firenzèhez:

Szállás:

1) keresd Lorenzo-t (0039 3492922667, info@residenza-lerondini.com), a központban van a b&b-á átalakított lakás, ahol normális áron meg lehet szállni (B&B Le rondine, via San Zanobi). Minden szobához van fürdő. Parkoló viszont nincs.

lerondini06

2) ha kocsival èrkezel, akkor a Casa Toselli-t ajánlom (www.casatoselli.it), van parkolója, és pár megállónyira van a központtól.

Éttermek:

Il vezzo, Enzo e Piero (különösen ez utóbbit nagyon szeretem, toszkán konyha – nem nagy választék, de minden nagyon jó), Trattoria Bordino.

Ebédre Maestri di Fabbrica (8 eurós áron egy ital + büféebéd, a város közepén!)

A pizzához: : Pizza man (via dell’Agnolo), Senzanome

Bár:

Egész nap  – Chiaroscuro (ez evésre is megteszi, kávézásra is, sütivel. Vannak jó kis kaják is, és sokféle kávé.)

Sorozat a Firenzei kávézókról.

Estére –  Colle bereto és a kedvenc aperitivo-helyünk a Cabiria (Santo Spirito).

Sok helyen este 6-tól aperitivo-t lehet venni, egységáron egy italt (akár koktélt is) és svédasztalt kap a vendég. A fenti Chiaroscuro-ban és Cabiriaban mindezt 8 euróért (van ennél olcsóbb, de ezek nagyon központi helyen vannak).

Egyéb:

Grom fagylalt

Bialetti markabolt

Nagyon turistás, de azért: az Uffizi tetején lévő nyitott kávézó (alternatíva: a Rinascente áruház tetején :).

Fiesoléba érdemes felbuszozni a 7-es busszal (san Marco-ròl indul).

Délután 6-tól a legtöbb helyen van “aperitivo“, kb 5-8 euróért annyiszor vehetsz a büféből, ahányszor szeretnél, elég mozgalmas és szimpatikus szokott lenni.

Ha pedig kérdésed van, csak írj nyugodtan 🙂

22 című bejegyzés “Info turistáknak” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Szia, nagyon hasznos az oldal. kerdesem lenne: harom es feleves aktiv gyerkoccel marina di <pizzaban nyaralva merre erdemes elmenni (jo jàtszoter, esetleg vizes jatekok, allatkert – ilyesmit keresek). Segitsegedet elore is koszonjuk, ma erkeztunk (juli 4) es egy hetig maradunk. Koszonettel: Kata

    1. Szia, azota remelem, mar felfedeztetek a helyet (gondolom kis setaval fel lehet fedezni a nektek erdekes dolgokat), de sajnos nem tudom, merre van az a Marina di pizza (letezik egyaltalan, nem egy eliras??)?

      1. Upsz, fel nap utan beugrott, hogy Marina di Pisa-ra gondolhattal….. szemely szerint nem ismerem, de egeszen biztosan van a strand, sok jatszoter a gyerkocoknek, a lungomare – sok bolttal es kavezoval. Ezek este kesoig nyitva (es latod majd, hogy a helyiek meg a turistak is nyugisan setalgatnak a babakocsiban alvo gyerekekkel egeszen keso ejszakaig). Ha szeretitek a halat, mindenkepp probaljatak ki a friss halbol keszult eteleket, es minden tacepaot olvassatok el, mert a helyi programokat sokszor csak alkalmilag kifuggesztett hirdetesekkel talaod meg (angolul is).

  2. Szia! Egy meglehetősen speciális kérdésem van. A férjem Merantól nem messze a Hotel Vernagtban dolgozik mint pincér.Junius 6.án ment ki és úgy néz ki csak a szezon végén tud hazajönni ami október 24.én lesz.Én meg azt vettem a fejembe ,hogy meglátogatom.Mivel 4 gyerkőcöm van itthon ezért csak egy villám látogatás jöhet szóba.Mondjuk 3 nap utazással együtt.Természetesen a lehető leg kevesebb pénzből szeretném megoldani a dolgot.A kérdésem a következő: Tudsz e olyan társaságról cégről aki ilyen utakat bonyolít? előre is köszi

    1. wizzair.hu -repulnek Velencebe (illetve Treviso-ba; erdemes megnezni). Mivel Meran egeszen kozel van Mo-hoz, en a helyedben megkernek egy ismerost, hogy szaladjon ki veled par napra kocsival…

  3. Szia! Gratulálok az oldalhoz! Nekem is lenne egy kérdésem: Firenzei fogászati ügyeletre lenne szükség (sürgősségi), tudsz valamit javasolni? Volt valami tapasztalatod velük? Van több lehetőség is? Köszönöm szépen a tanácsot előre is!

  4. Július közepén induluink tengeri hajókirándulásra Genovából. Tudnál segíteni, hogyan találom meg a kikötőt legegyszerübben?
    Köszi!
    Laci

  5. Szia!
    A jövő hét végén utazom ki Olaszországba Rómába, AIESEC projekt miatt, és szeretnék minél több infót begyűjteni. Hogyan lehet a legolcsóbban kijutni és mennyibe kerül? Milyen boltok vannak kinn?

    Csak 6 hétig leszek kinn, mert addig tart a projekt sajnos, szeretnék egy kis gyorstalpalót, tudnál segíteni?

    email cím: me.profitka@gmail.com

  6. Kedves “Mindenki”! Némi nemű infóra van szükségem, remélem tudtok segíteni: a férjemmel idén július elején 8 éjszakát Triesztben fogunk tölteni (neki nyaralás, nekem munka 🙂 Ha tudtok erre a pár napra olcsó szállást, kérlek írjatok! Ketten utazunk – se gyerek, se háziállat – és alvásra-tisztálkodásra kellene szállás leginkább 🙂 Köszönöm szépen előre is!

  7. Üdv Mindenkinek!
    Én jövő nyáron szeretném két-három hét alatt keresztül-kasul körbekerékpározni Toscanát. Ehhez kellene egy kis segítség. Vannak-e kerékpárutak, óvárosi részekbe belehet-e menni bicajjal, mire érdemes odafigyelni az útvonal tervezésnél, hol lehet sátorozni, van- valami tilalom erre vonatkozóan, stb…
    @: monszogo@freemail.hu
    Köszönöm előre is a segítséget.

    1. Szia, ha rám hallgatsz, akkor májusig jösz, esetleg még júniusban. De júliustól olyan meleg lehet, hogy az elég nehezen bírható – de persze te tudod, mennyire bírod, vagy edzett. a következő honlapot ajánlom: http://www.viaggiareinbici.it/cicloturismo/toscana/
      Különböző itinereket találsz itt: http://www.viaggiareinbici.it/cicloturismo/mappe-e-itinerari/

      Ezen az oldalon a biciklisutakat találod meg.
      http://www.viaggiareinbici.it/cicloturismo/mappe-e-itinerari/

      Angolul itt egy Guide erről: http://italy-cycling-guide.info/

  8. Lakokocsival szeretnek menni velence kornyekere kempingbe a kemping araira lennek kivancsi felnot es 1-12eves gyerekeknek mennyit kell naponta fizetni

Szólj hozzá!