Tavaszi kedvencem, a munkába is magammal viszem.
A tésztához vizet teszek fel főni (két személyre szól a recept).
Először is kétféle elkészítése lehet a szósznak, vagy hagymával vagy fokhagymával.
Ha hagymával, akkor megtisztítok és apróra vágok egy mogyoróhagymát (scalogno), megdinsztelem, és ha már puha, akkor belereszelek egy-két cukkinit (attól függ, mekkorák, és mennyire szereti az ember a cukkinit :)). A fenti képen nem reszelve van a cukkini, hanem csak darabolva. De én valamiért vonzódom az apróra reszelt zöldségekhez…
Ha fokhagymával készítem, akkor simán egy kis olajon megpirítom, átfőzöm a lereszelt cukkinit és hozzáadok egy félbevágott fohagymagerezdet. Én ezt később kidobom belőle, de aki szereti, az magát a fokhagymát is belereszelheti a szósz-alapba.
Tehát a cukkinis alapot átfőzöm, ami elég hamar megvan, lévén apró darabos a zöldség. Nem kell hozzá víz, mert elég nedvességet tartalmaz a cukkini. Sózni, borsozni ízlés szerint kell.
Amikor megpuhult, akkor mehet hozzá egy philadelphia-kocka (80 g.). Mivel nehezen olvad, érdemes hozzákanalazni a tésztafőző vízből, addig, míg eléri a nekünk tetsző állagot. Jobb, ha eddigre már a tészta is a vízben fő, mert akkor lesz némi keményítő is a vízben, ami még jobban összefogja a szószt.
Valamilyen rövid tészta illik hozzá, penne, farfalle, casarecci… ami mehet bele a szószba rögtön, amint megfőtt és leszűrtük.
Elkészítési idő kb. 15- 20 perc 🙂
Ez nagyon jónak tűnik, el is mentem:)